Gezond verschil

Naar een gezond verschil voor elke persoon met overgewicht.

Boek gezondheidswinst door gewichtsverlies,
dankzij een doordachte en duurzame aanpak onder begeleiding van diëtisten
met (h)eerlijke vervangmaaltijden als tijdelijk hulpmiddel.


Ook voor jou?

Een beproefde en vaak toegepaste manier van werken voor verantwoord gewichtsverlies is met de Equilibre3-aanpak. Equilibre3 biedt een oplossing voor mensen met overgewicht wiens metabolisme/gezondheid hiervan hinder ondervindt. Denk aan mensen die naast overgewicht ook kampen met een te hoge bloeddruk, (pre-)diabetes, kortademigheid, slaapapneu of kniepijn. Voor deze groep is het cruciaal om te zoeken naar gezondheidswinst op korte en lange termijn. Door efficiënt gewichtsverlies met de EQ3 aanpak kunnen die winsten vrij snel bereikt worden. 


Maar ook als “damage control” kan je EQ3-maaltijden inzetten: als je vaak voor het werk onderweg bent, of een drukke job combineert met een gezin, na een zwangerschap, een vakantie of tijdens de menopauze zijn EQ3 maaltijden makkelijke en gezonde vervangers van een broodje “onderweg”, een snelle ongezonde hap.


De begeleiding op jouw maat gebeurt door een EQ3-mentor (steeds erkend diëtist). Zo wordt er een lichaamsanalyse gemaakt, een gezond voedingspatroon uitgewerkt en aandacht besteed aan een actievere levensstijl met het gericht inzetten van EQ3-vervangmaaltijden. Zo wordt verantwoord gewichtsverlies haalbaar. 

Op een kordate manier kom je er wel.

Maaltijden

We zetten soms tijdelijk volwaardige maaltijdenvervangers in ter vervanging van alle of enkele gewone maaltijden.  Die vervangmaaltijden bieden
ruimte om zelf gezonde maaltijden te leren samenstellen en bereiden. Zo evolueren we stap voor stap naar drie zelf samengestelde evenwichtige maaltijden, aangepast aan
persoonlijke noden.

Begeleiding


Een erkend diëtist geeft je altijd deskundig en wetenschappelijk onderbouwd advies, steun en
motivatie in het belang van jouw gezondheid. 

Naast erkend diëtiste, is Pascale ook EQ3 mentor. Dit betekent dat zij zich engageert om jaarlijks opleidingen te volgen in het kader van het begeleiden van mensen naar een gezonder gewicht en dat ze onderdeel uitmaakt van het kennisnetwerk van meer dan 100
diëtisten die EQ3-mentor zijn.

BIVA-metingen

Een gezond gewicht is meer dan een simpel cijfer op de weegschaal. Vaak wordt alleen op basis daarvan bepaald of het aangewezen is een dieet te starten. Die informatie is echter beperkt.

In de EQ3-aanpak wordt een volledig gewichtsprofiel en een lichaamsanalyse opgemaakt aan de hand van een aantal metingen:
  • Gewicht/lengte om de BMI te bepalen
  • Buikomtrek/lengte om gezondheidsrisico’s in te schatten
  • BIVA om essentiële informatie te krijgen over de hoeveelheid spieren, water en vet in je lichaam, je energieverbruik en je voedingstoestand.
BMI en gewicht geven een indicatie van gezond of overgewicht maar iemand kan een hoog gewicht en dus een hoge BMI hebben terwijl dat vooral spiermassa is en minder vetmassa.
Omgekeerd kan echter ook: een laag gewicht en lage BMI maar hoog vetpercentage,  gecombineerd met een lage spiermassa. Het is dus belangrijk te weten wat de samenstelling
is van iemands lichaam.