Rookstopbegeleiding

Iedereen weet dat roken ongezond is en de meeste rokers willen dan ook stoppen met roken. Maar willen is vaak niet genoeg. Het is niet alleen een kwestie van karakter. Stoppen met roken is moeilijker dan je denkt. Je professioneel laten begeleiden in het rookstopproces, is dan ook geen overbodige luxe. Als tabakoloog (en als ex-roker) weet ik wat nodig is om jouw kansen op succes te vergroten. 

Welk soort begeleiding past bij jou?

Rookstoptraining in groep

Voel je de behoefte om je ervaringen te delen met andere rokers? Dan is een groepssessie misschien iets voor jou.

Tijdens deze sessies praat je over je eigen ervaringen met een groep mensen die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: stoppen met roken. Je haalt er steun en nuttige tips uit de motivaties en ervaringen van anderen. Je krijgt ook informatie over de verschillende rookstophulpmiddelen. Je bent vrij in de keuze om die al dan niet te gebruiken.

Groepssessies bestaan uit maximaal 8 sessies van 90 minuten. Je betaalt dankzij een tussenkomst van de Vlaamse overheid slechts 6€ per sessie of 3€ als je rechthebbende bent op een verhoogde tegemoetkoming. Voor meer info, zie https://www.tabakstop.be/hoe-stoppen/op-welke-financi-le-tussenkomsten-heb-je-recht

Individuele begeleiding

Is een groepssessie niks voor jou of heb je liever een individuele aanpak met persoonlijk contact? Dan past dit het best bij jou.

Tijdens de individuele sessies maken we samen een rookstopplan op maat. We bespreken wanneer je gaat stoppen en hoe. Je krijgt hierbij nuttige tips en uitleg over het gebruik van rookstophulpmiddelen

Voor de eerste sessie reken je best op een uur tijd. Individuele sessies duren 30 - 45 minuten. Doorgaans zijn er 4 - 5 sessies nodig voor een succesvolle rookstop.  Dankzij de Vlaamse overheid betaal je voor de eerste 16 kwartieren (4 uren) zelf slechts 7.5€ per kwartier of 1€ als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming.
Voor meer info, zie: https://www.tabakstop.be/hoe-stoppen/op-welke-financi-le-tussenkomsten-heb-je-recht

Online begeleiding

Is het moeilijk om je te verplaatsen of vind je videobellen een goede manier? In dat geval is dit een goede keuze. Voor individuele sessies kan je online begeleiding volgend via videobellen. 

Inhoudelijk verloopt dit op dezelfde manier als een fysiek consult. De tarieven zijn dan ook gelijk. Betalen kan je dan met de Bancontact-app of Payconiq. 


Vermeld bij het maken van een telefonische afspraak dat je een videoconsult wenst.  Bij een het boeken van een online afspraak kan je zelf  " Online video-consultatie" aanvinken.